Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Specii -> Scobarul

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Vineri 03:21
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Sambata: min:°C, max:°C
Duminica: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Scobarul


20 12 2009
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

Daca vom spinteca un scobar vom vedea ca peritoneul este negru, motiv pentru care mai este cunoscut in popor cu denumirea de "mate negre". De obicei are 20-30 cm lungime si 100-150 grame greutate, dar ajunge si la peste 1 kg in situatii exceptionale. il intalnim in apele curgatoare de ses si din regiunea dealurilor; ii plac atat raurile repezi cat si cele domoale, cu albie nisipoasa. Evita apele statatoare si maloase. Toamna si iarna se retrage la ape linistite, lasandu-se la fund.
De obicei umbla in carduri, chiar si dupa reproducere, motiv pentru care in locurile bune putem scoate scobar dupa scobar. in timpul reproducerii urca in susul apei, pana in zona pastravului si nu manifesta teama fata de om, cazand usor victima braconajului. Nefiind atat de banuitor si de siret ca alti pesti, prinderea scobarului cu undita este destul de usoara. Il putem pescui cu pluta.
Deoarece este un peste de adanc, lasam momeala pana la pana la cel mult un lat de palma deasupra fundului albiei. Momirea se face cu rame de gunoi , viermi de carne si larve de musca. Struna va fi subtire iar carligele mici. inteparea nu trebuie sa se faca imediat; asteptam cateva clipe si numai dupa ce pluta s-a scufundat cu totul vom intepa. Odata ce apuca momeala, scobarul nu o mai lasa din gura.
Cele mai bune locuri de pescuit sunt cele cu apa adanca de 1-2 meteri, care trece peste prundisurile, ochiurile si valtorile din marginea suvoiului, pe sub maluri inalte. Perioada in care scobarul se da mai bine la undita este din iunie pana in octombrie. Carnea de scobar nu are gust de namol, insa nu poate fi considerata din randul celor alese.


Comentarii

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului