Moartea din Carpati a luat somn!


20 07 2010

Ladies and gentleman, welcome to Helesteul de trofee Larga Jijia ARENA! In the red corner, Silurus „THE MONSTER” Glaniiiis! In the blue corner, Catalin „MOARTEA DIN CARPATI” Morosanuuuu! THE FIGHT OF THE CENTURY BEGINS! (Incepe meciul secolului)!

Sase saptamani mari si late ne-au trebuit sa il aducem pe Catalin Morosanu pe o balta. Nu ca ar fi fost greu de convins, ci din cauza programului incarcat pe care l-a avut. Ba s-a pregatit pentru meciul cu celebrul luptator de K1 Mighty Mo, ba a trebuit sa se antreneze pentru a fi partenerul Ginei Pistol la „Dansez pentru tine”, ba n-a putut refuza invitatiile pe la alte evenimente. Pana la urma a venit, direct de la aeroport, insa nu a putut ramane sa pescuiasca. A participat doar la sedinta foto, inconjurat de pescarii si de paznicii de balta, veniti sa vada cele doua vedete: pe Catalin si somnul de 33 kg, capturat in aceeasi zi de colegul nostru Sorin. S-a „speriat” putin cand a vazut ditai namila cu care trebuia sa pozeze, s-a mirat ca helesteul de trofee de la Larga Jijia gazduieste astfel de exemplare si a pozat repede, pentru ca pestele trebuia eliberat in siguranta in mediul sau.

Si chiar daca nu am avut placerea de a pescui alaturi de el, nu am putut rata ocazia de a afla cate ceva despre pasiunea lui pentru acest sport.

 Reporter: De cand pescuiesti?

Morosanu: De pe la 8 ani. Am mers pe un iaz de aici din judet, sincer nu mai tin minte numele. Stiu doar ca mi-a placut.

 R: Care e cea mai mare captura?

M: Pai un crap cam de 4 kilograme. Nu l-am cantarit sa spun exact cat avea.

 R: Care e locul preferat?

M: Nu imi plac baltile amenajate. Prefer salbaticia. La Prut am mers de cele mai multe ori, cu toate ca anul acesta m-am cam enervate dupa cateva partide in care nu am prins nimic.

 R: Cat de des mergi la pescuit?

M: Eeiii. Nu e o pasiune foarte mare. O fac doar ca sa ma recreez si sa fiu impreuna cu prietenii. Oricum, cine stie, poate mai incolo, la batranete voi petrece mai mult timp pe malul apelor. Acum am insa alte ocupatii, mai dure.