Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Nade si momeli -> Secretul succesului la boilles

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Vineri 14:17
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Sambata: min:°C, max:°C
Duminica: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Secretul succesului la boilles


Dan Lupu, 01 07 2008
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

Mod de preparare
Aceasta reteta este pentru pescuitul crapului pe timp de noapte. Strategia este ca bila de boilles sa reziste mai mult timp în apa, nedizolvata, pentru a nu fi necesara schimbarea ei la fiecare 30 de minute.

Etapa 1
Fainuri 

- faina Red Hering produsa de Solar, 500 grame.
- Squid & Octopus Seed Mix, faina pe baza de seminte de pasari. Aceasta contine seminte Delupin, foarte apreciate de crapi. Faina trebuie rasnita cu masina de cafea, deoarece are granulatia prea mare. Se folosesc 500 grame.
Prafuri:
- Green Lipped Mussel, un extract de scoica cu buza verde. Se pune o lingura cu varf la 1 kg de mix.
- 2 linguri mari de betaina.
- 50 grame de praf Robin Red, produs de Nutrabaits.In mod normal se foloseste intre 10 si 20 % din totalul mixului. Acesta da o culoare extraordinara la boilles-uri, le face rosii.
Se amesteca bine intr-o galetusa prafurile cu fainurile de mai sus, pana la omogenizare perfecta.

Etapa 2
Lichide cu arome 
- CSL Mixer Complex, care leaga compozitia, dar rolul sau principal este acela de a da aroma boilles-ului. Se pun 300 ml.
- ulei de peste Red Salmon Oil, ulei de somon. Se pun 50 ml. Dozajul se face cu ajutorul unei seringi gradate. Acest ulei leaga bine mix-ul, usureaza rulatul boillesuri-lor, le da aroma.
- complex Nutramino, 20 ml, cu rol de multivitamine. Contine extras de mucoasa gastrica, extras de ficat, extras de splina, aminoacizi, vitamine si minerale. Se pune 20 ml.
Esente:
- aroma de capsuna, 10 ml.
- aroma de squid & octopus 10 ml.
Toate lichidele si esentele se amesteca foarte bine, dupa care se incalzesc putin, la foc mic. Efectul termic face ca aromele din lichide sa se intrepatrunda foarte bine. Dupa ce amestecul s-a incalzit se adauga 2-3 linguri de gelatina. Gelatina are rolul de a mari perioada de dizolvare a boilles-urilor. Astfel, in loc sa punem oua, adaugam gelatina. Ouale au marele dezavantaj ca pe timp calduros intra in fermentatie, ceea ce duce la mucegairea boilles-urilor.
Dupa ce s-au amestecat bine toate aceste ingrediente, se adauga lapte de porumb (fabricat de Tata Nitu). Laptele de porumb are rolul de a lega compozitia si de a o conserva.

Etapa 3
Se amesteca fainurile cu lichidele pana se omogenizeaza toata compozitia si se face o coca. Dupa amestecare se lasa doua ore la frigider "sa se traga", sa lucreze aromele, iar lichidele sa se intrepatrunda foarte bine cu fainurile.

Etapa 4

Se ruleaza amestecul si se fac niste carnati de grosimea pistolului de boilles ca sa poata intra usor in tubul pistolului. Se introduc carnatii in pistol si se intind pe masa de boilles-uri. Separat se pregatesc tavitele pentru uscarea si pastrarea bilelor de boilles. Se pun pe fundul tavitei 2-3 randuri de hartie absorbanta, iar deasupra acesteia se pune un rand de plasa de plastic cu ochiuri dese (plasa de tantari). Boilles-urile se aseaza pe plasa, unul cate unul, cu mici distante intre ele, pentru a permite o ventilatie buna.
Masa de boilles este bine sa fie din material teflonat, deoarece coca se lucreaza mult mai usor, iar bilele nu se vor lipi asa de repede de materialul mesei.

Etapa 5 
Boilles-urile se lasa la uscat timp de doua saptamani pentru a se intari si a putea fi lansate cu cobra la distante mari. Se pun la uscat in ladite cu gauri, in locuri foarte bine aerisite.


Comentarii

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului