Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Nade si momeli -> Prafuri de grau pentru piticii baltilor

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Marti 04:34
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Miercuri: min:°C, max:°C
Joi: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Prafuri de grau pentru piticii baltilor


Mircea Osoianu, 30 11 2009
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu
Preparati-va singuri o nada buna pentru peste marunt cum ar fi obletele, babusca, rosioara, caracuda sau caras. Se poate face destul de usor deoarece nu necesita fierbere, coacere sau prajire. Se folosesc produse gata preparate care se pot procura din comert. Ingredientul de baza pentru toate nadele moderne este pesmetul obtinut din paine indiferent ca e alba, neagra sau graham.
 
Tipuri de pesmet
In functie de tipul de faina care este folosit se obtine si pesmetul. Painea se poate face din faina alba, intremediara, neagra sau faina de grau in amestec cu malai, cu faina de cartofi, soia, secara, orz, ovaz, in sau mei. Calitatea pesmetului influenteaza hotarator calitatea nadei rezultate. Acesta poate fi de culoare alba, galbena, bruna ori rosiatica dupa dorinta celui care face painea si modul de coacere. Mai poate fi facut pesmet din biscuiti dulci sau nedulci, fursecuri uscate, turta dulce uscata dar si pesmeti fluorescenti (rosu,galben,verde). In functie de cantitatea, de tipul si de gradul de inmuiere al pesmetilor din nada, depinde cum actioneaza aceasta in apa. Se dizolva la suprafata, intre ape sau la fund.
 
Productie proprie
Daca doriti va puteti face singuri pesmet din paine preparata special in bucataria proprie in care sa introduceti componentele dorite. Dupa coacere painea se lasa la invechit apoi se taie cubulete care se pun la cuptor pentru uscarea definitiva. Dupa aceia cubuletele se pot pisa pentru cantitati mai mici. Cel mai simplu e sa cumparati pesmet gata facut de la orice supermarket. Pacat ca in supermarketuri nu se gasesc diverse sortimente.
 
Reteta pentru 1 kg nada uscata
500 gr pesmet ( granulatia o alegeti voi: pudra,fina sau mare)
250 gr faina de porumb fina(malai)
50 gr capucino(praf) sau cacao(praf)
50 gr multivitamine(praf) sau proteina lactica(praf)
25 gr faina de soia sau faina de arahide
25 gr faina de canepa sau faina proteica
50 gr praf fin din coaja de ou sau nisip fin de culoare deschisa
50 gr atractant din comert de care vreti voi( tutifrutti,capsune,etc)
 
Sfaturi practice:
·        Observati ca am scris special un produs sau altul. Deci puteti face 2 retete diferite. Respectand gramajele puteti pune orice alt produs vreti. Baza retetei ramane pesmetul iar restul se jongleaza dupa preferintele voastre.
·        Daca doriti sa faceti o cantitate mai mare respectati proportia. Aveti grija sa amestecati bine toate componentele pentru a se omogeniza nada.
·        La locul de pescuit se umecteaza cu apa din lac sau rau si nu cu apa de la robinet, treptat pana se ajunge la consistenta dorita. Daca e prea tare mai puneti putina apa iar daca e mai moale mai adaugati praf apoi framantati bine nada.
·        Nada nu trebuie sa se lipesca da maini.
·        La o partida de pescuit trebuie sa aveti la voi cel putin 2 tipuri de nada: de suprafata si de fund ca nu se stie niciodata care din ele merge mai bine in ziua respectiva. 
 
Cum se face verificarea nadei
Pentru a vedea cum lucreaza pune-ti intr-o cana o lingura de nada, turnati putina apa si amestecati pana obtineti consistenta dorita. Din pata rezultata faceti bile de marimea unei cirese. Introduce-ti o bila intr-o sticla cu apa si urmariti ce se petrece, cum se dizolva nada, daca se produce un nor sau se duce la pietroiul la fund si nu se dizolva. Numai asa va puteti face o parere despre nada care o folositi. Experimentul de mai sus il puteti face si cu nada cumparata din magazin ca sa trageti concluziile necesare. Nada pentru oblete trebuie sa se desfaca la suprafata si intre ape cazand apoi pe fund. Indiferent ce nada folositi trebuie sa stitium lucreaza aceasta in apa pentru a avea rezultate bune si foarte bune la pescuit. Mai e o problema legata de culoarea nadei. Adaugand un colorant alimentar (rosu,galben,etc) sau adaugand pamant ii schimbati culoarea dar o ingreunati. Subiectul nada este vast si niciodata nu se vor epuiza comentariile. Fir intins!

Comentarii

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Octombrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului