Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Nade si momeli -> Nada de fund

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Vineri 14:07
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Sambata: min:°C, max:°C
Duminica: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Nada de fund


Constantin Arustei, 31 12 2007
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

Aceasta trebuie sa fie consistenta, bine legata, pentru a nu se destrama si risipi in apele curgatoare, sa fie suficienta pentru a mentine pestele in zona dorita cat timp pescuim, dar nu prea multa, pentru a-l indestula, sa fie identica sau asemanatoare cu momeala din carlig, sa fie plasata la locul necesar, acolo unde se va afla carligul cu momeala de pescuit. Se vor plasa prin aruncare cu mana (sub forma de cocoloase mai mari), cu un polonic cu coada mai lunga, cu tubul Cobra, cu prastia pescareasca, se poate merge inot, se poate transporta cu barca, sau se poate plasa cu ajutorul lansetei prin intermediul portnadelor (spirala de sarma, capsula perforata, cosulete de nadire, plumb striat, hranitor-cutie perforata, o sacosa din fibre sintetice etc).

Am vazut pescari care fac o mamaliga cu mult calt (fibra de canepa) si care, plasata in zona de pescuit, asigura o nadire de durata. De asemenea, nada trebuie sa fie o compozitie placuta pestilor. Pentru cyprinidae (clasa celor mai numerosi pesti de apa dulce) materialele de baza pentru alcatuirea nadei sunt malaiul de porumb, painea, cartofii, srotul si turtele de floarea soarelui, de canepa, cerealele intregi sau zdrobite, care se fierb pana devin o pasta vascoasa, la care se adauga coloranti, indulcitori, arome si parfumuri diverse. Pe malul apei se mai pot adauga viermusi (rosii, albi, galbeni), rame tocate, namol, pamant de musuroaie de cartita. La nada pentru mreana se pot adauga bucati de branzeturi, cascaval, iar pentru clean se pot introduce bucati de intestine. Este foarte importanta intretinerea zilnica a nadirii si crearea unui vad care sa dea rezultate continuu.


Comentarii
filica
2011-07-09 (23:47)
ce ai tu acolo-n lighean mi-a amintit de nada (de canicula)de cand eram pe acasa.pe baza de turtoi de floarea soarelui,porumb ,grau(arpacas) si momitoare dintr-ale de sarma

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului