Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Nade si momeli -> Ce-i place crapului canadian?

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Vineri 14:15
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Sambata: min:°C, max:°C
Duminica: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Ce-i place crapului canadian?


Eugen Leonte , 04 01 2010
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

Pe locul intai in topul preferintelor se situeaza macaroanele. Acestea se prepara foarte simplu si rapid, insa retetele pot varia foarte mult, de la pescar la pescar. La fel si preferintele Domnului Crap pot fi diferite de la o zi la alta. De aceea e bine sa te duci pregatit cu 2-3 feluri de macaroane. Spuneam ca se prepara simplu: intr-o craticioara se fierbe apa si cand da in clocot se pun cateva linguri de zahar (unii folosesc miere de albine) si apoi 2-3 pumni de macaroane, care se fierb circa 5 minute, pana se inmoaie un pic, atat cat sa fie totusi consistente si elastice ("cauciuce"). Dupa care se pun aromele: de vanilie, scortisoara, lapte condensat etc. Evident, nu toate deodata, ci doar una. Pentru restul aromelor vom prepara alte macaroane. Dupa ce le-am scurs de apa si s-au racit, se pun intr-o cutie de plastic si se tavalesc prin malai sau pesmet, dupa preferinta. Pescuitul la macaroane se face cu montura cu un singur ac, la circa 15 cm dupa momitor.

In momitor se pune mamaliga, asupra careia nu voi insista cu amanunte, singurul lucru mai deosebit fiind ca se pot adauga si la prepararea ei arome, in primul rand sofran sau lapte condensat. O alta momeala mai speciala o constituie cartofii prajiti. Cei mai buni sunt cei care se gasesc sub forma de cubulete, congelati, la punga. Se prepara foarte simplu, prajiti in ulei incins (intr-o friteuza, de preferinta), atat cat sa nu fie moi, sa capete un pic de crusta, incat sa poata fi pusi in ac. Montura este la fel cu cea folosita pentru cubulete de mamaliga. Pe langa macaroane, mamaliga, cubulete de cartofi prajiti, boabe de porumb (proaspat sau la cutie), se mai pot incerca asa-numitii GNOCCHI de cartofi, care si ei se prepara foarte simplu, similar cu macaroanele, cu sau fara arome.


Comentarii

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului