Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Retete pescaresti -> Zacusca de peste

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Marti 00:18
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Miercuri: min:°C, max:°C
Joi: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Zacusca de peste


21 12 2009
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

Ingrediente: 3 kg peste (crap, somn, stiuca sau salau), 1 l suc de rosii, 3 kg de ardei kapia, 1,5 kg de morcovi, 1,5 kg de ceapa, 1 litru de ulei, sare, piper, foi de dafin, 5-6 bobite de ienibahar, ardei iute, cimbru, busuioc.
Intr-un vas mare din fonta se pun la undit in ulei ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare. Dupa ce au fiert se adauga sucul de rosii. Ardeii se coc, se curata de pielita si de seminte, dupa care se taie bucati. Se adauga in vas si se lasa sa fiarba. Pestele se pune intr-un vas cu apa la fiert, pentru a putea desface carnea de pe oase mai usor. Se scot bucatile de carne – se pot da si prin masina de tocat – si se adauga in zacusca, impreuna cu mirodeniile. Fierbeti amestecul pana se ingroasa si uleiul se aduna suprafata, apoi puneti zacusca la borcane. Aveti grija sa fie ulei pentru toate borcanele, pentru o buna conservare. Borcanele se inchid si se fierb la bain-marie.


Comentarii
mimi
2010-09-17 (11:38)
mama folosea pestele prajit in ulei(fara faina),altfel spus mai mult fiert in ulei,il punea la scurs,il dezosa de oasele mari.apoi il adauga in amestecul de ceapa prajita,ardei morcov,,bulion ,mirodenii.Asa si oasele mici care ramineau se fierbeau si
ready2go
2010-10-04 (04:56)
eu fac zacusca cu macrou,si nu pun kiar atat de mult ulei,inkt sa baltesca...e prea gras.si s-a pastrat foarte bin peste iarna, in frigider si nici nu iese uscata...oricum, e cea mai buna varianta de zacusca,e foarte gustoasa daca pui si masline
DRAGHICI CLAUDUA
2012-09-13 (11:48)
am incercat-o si va garantez, ca, este EXCELENTA.......

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului