Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Retete pescaresti -> Stiuca umpluta

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Marti 00:21
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Miercuri: min:°C, max:°C
Joi: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Stiuca umpluta


Ciprian Galic , 01 10 2008
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

Ingrediente: o stiuca de 2 kg; doua cepe potrivite; doua oua; doua felii de paine; 100 ml de lapte, o conserva de ton in ulei; 250 ml de vin rosu; 50 gr zahar; 1 pachet de unt; o capatana de usturoi; o lamaie; o legatura de patrunjel; 100 gr pesmet; sare, piper.

Pregatirea stiucii
Se curata stiuca de solzi, se spala si se freaca cu sare fara a o despica pe burta. Se cresteaza pielea in jurul gatului si cu ajutorul unui cutit cu varful rotunjit, jupuim stiuca de piele avand grija ca atunci cand ajungem la aripioare (dorsala si anala), cu un foarfece, sa taiem, pe interior, oasele corespondente. La final se sectioneaza sira spinarii, inainte de coada. Astfel, pielea stiucii ramane intreaga, fara gauri, pregatita pentru a fi umpluta.

Pregatirea umpluturii
Se scoate carnea de pe oase si se toaca de doua ori prin sita fina. Odata cu a doua tocare se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa, usturoiul si conserva de ton. Se adauga cele doua oua, verdeata tocata marunt, sare si piper dupa gust. Dupa ce se amesteca, este indicat ca umplutura sa stea cca 10 minute la frigider. Dupa aceasta, se amesteca din nou si se adauga (numai daca este nevoie) sare si piper.

Preparare
Cu ajutorul unei linguri, se umple pielea stiucii, pana i se da forma initiala. Cu umplutura ramasa se umple capul stiucii. Se unge o tava cu jumatate din pachetul de unt, se presara pesmet si se aseaza stiuca pe burta. Untul ramas se aseaza bucati pe stiuca. Se da la cuptor 20 de minute. |ntr-un vas emailat, se va prepara zaharul ars si stins apoi cu 100 ml de vin. Dupa 20 de minute se scoate stiuca din cuptor, se aseaza deasupra feliile de lamaie si se toarna incet caramelul deasupra. Se toarna in tava restul de vin si se da la cuptor inca 20 de minute. Din timp in timp, cu o lingura, turnam deasupra stiucii sosul scurs in tava. Se serveste cu cartofi copti (pe care ii putem prepara odata cu stiuca, in aceeasi tava) sau cu legume soteuri. Francusa sa fie nelipsita. Pofta buna!


Comentarii

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului