Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Retete pescaresti -> Plachie de crap

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Marti 00:19
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Miercuri: min:°C, max:°C
Joi: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Plachie de crap


Ciprian Galic , 21 12 2009
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

Ingrediente:

-  crap: 1,5 kg
-  ceapa: 0,500 kg
-  ardei gras: 0.500 kg
-  vin rosu: 0,100 l
-  ulei: 0.200 l
-  cartofi: 1,500 kg
-  bulion: 0,150 kg
-  zeama de peste: 0.200 l
-  patrunjel: 1 legatura
-  boia, cimbru, piper, sare

Mod de preparare:

Se curata pestele de solzi si de intestine, se spala si se taie felii care se prajesc in ulei bine incins pana capata culoarea aurie. Se scot bucatile de crap din tigaie (cratita) si in uleiul ramas se prajesc cartofii taiati cuburi ardeiul gras si la urma ceapa tocata marunt. Se stinge cu bulionul indoit cu vin si zeama de peste, se adauga boiaua, cimbrul, patrunjelul tocat marunt, piperul si sarea dupa gust. |n alta tava se aseaza pe rand cartofii, ardeiul gras, sosul cu ceapa si desupra pestele care se decoreaza cu felii de rosii. Se da la cuptor 30 de minute. Pofta buna si ... nu uitati de francusa !

Reteta culeasa din zona Sulina.

 "La Trei sarmale, carciuma care facea pereche cu o alta la Trei ochi sub plapoma, careia i se zicea asa fiindca rumenul carciumar avea o nevasta chioara ... un blajin moldovean galitian si-un baiat de pravalie poreclit Antricot, pe care Solomonica il dascalea astfel, desi degeaba:

-  Vorbesti mai Antricot, cand ti intreabi boierii. Zi di la capu listii. Amu gustari: icri di crap, stiuca, somon, scrumbii di Dunari si salati di scrumbii cu siapa. Pi urma avem bors di pesti si siorba di potroasi. Avem mancari di pesti si mancari di carni...

-  Gata, gata. Eu zic sa mancam plachie de crap si sa bem un vin de Uricani, care il inspira pe Pastorel si-l indemna la "rele"..."

Victor Eftimiu


Comentarii

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului