Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Retete pescaresti -> Peste afumat

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Marti 00:19
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Miercuri: min:°C, max:°C
Joi: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Peste afumat


18 12 2009
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

Daca tot suntem la inceputul iernii si sezonul afumaturilor a inceput, este cazul sa vorbim si despre afumarea pestilor. Pestii se eviscereaza, se cresteaza 1-2 cm in adancime si in lungime pe partile laterale ale coloanei vertebrale, se spala in apa rece si se freaca cu o perie groasa ce asigura indepartarea mucusului si a coagulilor de sange.

Curatarea solzilor nu este obligatorie, in special la pestii cu lungimi de 20-30 cm. Sararea se face prin punerea de sare in cavitatea abdominala, dupa care se pun in straturi intr-un vas uscat; peste fiecare rand se pune sare in grosime de 2-3 cm. Se tin in sare 24-48 de ore, timp in care vasul se umple cu o saramura rezultata din extragerea apei din corp. Pestii se scot din saramura, se spala in 2-3 ape reci si se intind la uscat timp de o zi.

Afumarea se face timp de doua zile cu intreruperi mici in cursul noptii. Pestii se agata cu carlige de sarma trecute prin capete, iar materialul folosit la ardere il constituie rumegusul de la stejar sau salcie. Astfel afumati, pestii se pot pastra 1-2 luni. Se consuma cruzi, prin indepartarea pielii cu solzi, preparati reci sau calzi, dupa diferite retete, desigur, invitand-o si pe Catalina... vinul.

Pofta buna!


Comentarii

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului