Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Retete pescaresti -> Ciorba lipoveneasca

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Marti 00:20
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Miercuri: min:°C, max:°C
Joi: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Ciorba lipoveneasca


Ciprian Galic , 21 12 2009
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

Ingrediente

1,5 kg de peste (crap si salau), 1/2 kg pesti mici, amestecati (carasei, babusca, rosioara, obleti), un morcov mare, un patrunjel radacina mic, o telina mica, doua cepe mari, doi ardei grasi, un gogosar rosu, trei rosii mari, o lingura cu bulion, 500 g cartofi, 1/2 cana de orez, 3 oua, 250 g smantana, 1/2 litru bors, doua doua linguri otet, o legatura leustean, o legatura patrunjel, o legatura loboda, un varf de lingurita de busuioc, untdelemn, sare, piper, ardei iute.

Modde preparare:

Crapul si salaul, fara cap si aripioare, se curata si se portioneaza in cateva bucati de latime potrivita. Pestele mic se curata si se lasa neportionat, dar fara cap. Se zvanta pe un stergar si se sareaza. Toate legumele, mai putin cartofii si rosiile, se toaca marunt si se calesc in ulei, intr-o cratita, 5 minute. Apoi, legumele, impreuna cu uleiul in care au fost calite, se toarna intr-un ceaun mare, in 10 litri de apa, incalzita in prealabil. Cand incepe sa fiarba se adauga si cartofii taiati cubulete. Dupa ce da in clocot se adauga borsul, rosiile taiate, bulionul si orezul, se fierbe 10 minute. Abia apoi se adauga pestele si se lasa inca 10-15 minute. Ouale se bat bine cu smantana, un varf de sare si o lingurita cu otet, se subtiaza cate putin cu ciorba si, incet, se toarna in oala. Cand este gata se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata, busuiocul, se pune un capac si se mai lasa acoperita pentru aromatizare.

Ciorba se serveste fierbinte intr-un castron, cu un mujdei slab alaturi si cu ardei iuti. De la ospat nu trebuie sa lipseasca feteasca de Cotnari.


Comentarii

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului