Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Retete pescaresti -> Carasei crocanti

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Marti 00:21
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Miercuri: min:°C, max:°C
Joi: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Carasei crocanti


Ciprian Galic , 30 11 2007
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

”Nimic nu-i mai bun pe lumea asta ...”, ca sa-l citez pe un mare iubitor de natura si consumator ”emerit” al preparatelor din peste, scriitorul Mihail Sadoveanu, decat caraseii crocanti, o bere rece si un meci de fotbal de prima clasa. Pentru ca preparatul sa primeasca nota 10 din partea noastra, el trebuie sa indeplineasca trei conditii obligatorii: pestii sa fie crocanti, sa aiba dimensiunea optima pentru un consum lejer (8-10 cm), sa poatã fi consumati in intregime fara a fi nevoie sa alegem oasele. Referitor la dimensiune, a nu fi inteles gresit. Exista acea ”varianta” de caras pitic, sau caras tiganesc - palmarul, in limbaj comun, stresant pentru patronii de balta si pentru pescarii cu ganduri marete, dar foarte bun pentru initierea copiilor in ale pescuitului.
Exemple, Movileni – Halta Potangeni sau iazul de la Sinesti.

Mod de preparare
Caraseii curatati si spalati in doua-trei ape se lasa la scurs intr-o strecuratoare, aproximativ 10 minute, scuturandu-i din cand in cand. |ntr-un vas emailat ceva mai mare vom amesteca 100 ml de ulei de masline, o lingurita rasa de boia iute, o lingurita de usturoi granulat, sare si piper dupa gust. Dupa omogenizare vom pune caraseii in vas si-i vom amesteca cu ajutorul mainilor, dupa care ii vom lasa ”la odihnit” aproximativ 15-20 de minute. Dupa acest interval de timp le mai tragem o ”amestecatura” impreuna cu 2-3 pumni de pesmet (nu malai). Astfel pregatiti, vom aseza pestisorii intr-o tava de cuptor, unsa in prealabil cu putin ulei, precum cartile in biblioteca. Se da la cuptor timp de 20 de minute, la foc moderat, dupa care inca 5 minute la foc ceva mai iute. Ideal este sa fie mancati la aproximativ jumatate de ora dupa ce au fost scosi din cuptor, nu imediat. Mie unu’ nu-mi mai trebuie decat... bere si meci.
Pofta buna!


Comentarii

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului