Home Forum RVP TV Galerie foto Galerie video
Home -> Atelier -> Carnea prinzatoare

Concursuri de pescuit
Locuri de pescuit
Nade si momeli
Atelier
Trusa lu' peste
Coltul incepatorului
Istoria pescuitului
Diverse
  Retete pescaresti
  Povestiri
  Reportaje
  Bancuri
  Caricaturi
  Stiluri de pescuit
Specii
Linkuri utile
Revista lu peste
  Despre noi
  Redactia
  Arhiva numere
  Contact
Solunar

Meteo
Calafat, Miercuri 17:39
°C
Vant: cu 0 km/h
Umiditate: %
Presiunea atm: hPa

Joi: min:°C, max:°C
Vineri: min:°C, max:°C
Alege alt oras
Vremea pe urmatoarele zile


Carnea prinzatoare


by Kitz (UK), 25 02 2011
Trimite linkul prin Yahoo Messenger Printeaza pagina Adauga un comentariu

Stim cu totii ca iarna nu-i ca vara, iar aici putem include si pescuitul. Cand se apropie sezonul rece, unele momeli imi intra in trusa aproape instantaneu. Iar una din acestea este carnea de conserva - luncheon meat. Haideti sa va spun cate ceva despre aceasta, despre cum poate fi “tunata” sau cum o punem pe firul de par, dar si despre alte momeli din carne. Am facut cunostinta cu luncheon meat la prima iesire pe o balta din Anglia. Nu stiam pe atunci prea multe despre boilies, asa ca pescuiam cu rame, viermusi si mamaliga. Ajuns pe balta, nu am avut nicio trasatura, insa in stanga mea era unul care prindea crap dupa crap. Dupa cateva ore de stat degeaba, mi-am luat inima in dinti si l-am intrebat la ce prinde. Bucuros ca mi-a dezvaluit marele secret – prindea la luncheon meat, dupa cum v-ati putut da seama – am sacrificat toate sandwich-urile aduse de acasa si am pus sunca in doua cu paine. Am prins 2 pesti, iar de atunci am fost tot timpul preocupat de momeala “minune”. De-a lungul timpului mi-a adus multe satisfactii, mai ales atunci cand reuseam sa prind mustaciosii in doar cateva ore. Pe piata se gasesc multe varietati de conserve luncheon meat, de la carnea de conserva clasica, pe care o gasim in toate supermarket-urile, pana la cele facute special pentru pescuit, cu diferite arome in compozitie. Eu unul prefer sa imi cumpar fara aroma, ca sa mi-o prepar singur. Una dintre retete spune sa tai carnea in cubulete, sa o pui intr-o punga in care torni ceva Predator Plus de la Van den Eynde, dupa care sa o lasi la aromatizat. O alta reteta este sa tai cubulete din carne si sa le pui in tigaie la prajit. Adaugam ceva sare si boia de ardei, nu mult, doar cat sa le facem ceva mai atractive. Nu le lasam mult la prajit, de fapt vor fi mai mult “incalzite”, ca sa spun asa. Mai putem adauga bucatele de cabanos sau cremvursti. Dupa 12 ore de stat la “macerat” pot fi o momeala care sa faca diferenta pe malul apei.

Method mix-ul pentru PVA
Intr-o galeata se pun 500 grame de pelete mici, de 3 mm, The Cell, de la Mainline. Se adauga N-Tice, un “meaty” groundbait de la Bait Tech si se amesteca foarte bine. Se adauga putina sare si boia de ardei (depinde de cat de iute e aceasta), apoi se toarna putina apa calda, de preferat apa minerala plata. Se adauga Predator Plus, pentru a se dispersa omogen, dupa care compozitia se amesteca foarte bine. Cei cu pielea sensibila e bine sa foloseasca manusi chirurgicale la aceasta operatiune. Peste tot acest mix se adauga luncheon meat ras prin razatoarea mica, pentru a-i da mixului o aroma de carne, apoi se pun cateva bucatele mici de carnati cabanos. Montura e prezentata in fotografii, arcul fiind folosit pentru a tine carnea cat mai bine pe firul de par.





Comentarii

Adauga un comentariu
Revistalupeste nu este responsabila pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori.
Nu folositi cuvinte triviale.
Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Nume *
Text *

Numar caractere ramase: 250
Cod de verificare *
Regenerare cod
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Trimite
Ultimul numar
Ultimul Numar
Numarul 74 / Octombrie 2011

Solunar
Noiembrie 2017
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Legenda
Albastru- Zi normala
Rosu- Zi buna
Verde- Sanse schimbatoare
Negru- Zi de evitat

Discutii in forum

© 2007 RVP Media. Toate drepturile rezervate    Termeni si conditii
Share
peste crap pescuit balta pescuit la crap balta iasi revista revista lu peste mulineta lanseta coperta incepatori forum lista scule trepied minciog locuri de pescuit vaslui momeli senzori carlige stiuca salau naluci musca lanseta bat undita linie tehnici de pescuit oblete babusca avat platica morunas scobar spinning cten concurs de pescuit plute carlige pescuit la somn pescuit la crap rapitori solunar vetrica vobler lingurita mamaliga scoica naluca ghidul pescarului